Bureau van Invloed helpt jullie het beste uit je team halen
Herken je hier iets van?
Het lijkt wel in de muren te zitten!
Je hebt al van alles geprobeerd. Training, nieuwe medewerkers aangenomen maar dezelfde destructieve patronen van ziekte en gedoe blijven zich herhalen. Je wordt er moe van en geeft de hoop bijna (want je leest dit nu wel) op.
Iedereen is ontzettend druk maar de resultaten blijven uit
Iedereen is druk. Maar misschien wel druk met zichzelf, elkaar en het gedoe. Dat kost veel energie. En daardoor gaat niet alle energie naar de resultaten en de klant. En de doelen bestaan vooral op papier op het prikbord en in de la. Het niet halen van doelen heeft misschien zelfs impact op jullie bestaansrecht.
Je hebt wel een team, maar je werkt individueel.
Je werkt ambulant of individueel maar je wil je werk wel delen met een team om te sparren en elkaar te stutten en steunen. En je bent misschien ook wel gezamenlijk verantwoordelijk. Je werk kan dan soms eenzaam en drukkend voelen. Misschien zie je zelfs wel veel uitval en wisseling in je team daardoor?
De klant merkt onrust en wordt hier ook onrustiger door
Klanten weten dat het niet gladjes verloopt binnen het team. Ze horen het rommelen en zijn er inmiddels ook mee bezig. Misschien bemoeien ze zich er zelfs (goedbedoeld) mee. Maar dit wil je niet. Jullie imago van vakmensen en sterk team loopt schade op.
We moeten een nieuw team opzetten, maar hoe!?
Er moet een nieuw project of nieuw team op poten gezet worden. Een tijdelijk team of misschien wel een team voor jaren. Maar waar begin je en hoe zorg je dat snel alle neuzen dezelfde kant op staan? Want het werk staat al te wachten…
Het blijft maar gaan over wat er niet goed gaat. Oude koeien...
Je bent helemaal klaar met oude koeien uit de sloot halen. Telkens wordt weer benoemd waar het fout is gegaan en waarom het daarom is zoals het is. En er verandert helemaal niks. Zelfs al al is de samenstelling van het team veranderd, nog blijft dit terugkomen.
Vergaderingen zijn eindeloos... en kosten veel energie
Vergaderingen duren lang, zijn ontzettend langdradig en kosten iedereen zoveel energie. En niemand wil ervoor terugkomen waardoor je soms ook maar met de helft van het team vergadert. Mensen melden zich soms ook wel makkelijk af..
Er wordt geroddeld, er zijn eilandjes en zwarte schapen
‘Het is niet kwaad bedoeld’ zeggen jullie. Maar iedereen praat over elkaar. Het is allesbehalve helpend, maar ook jij doet er misschien wel aan mee. Er zijn echt eilandjes, subteams en mensen die alleen staan- en wellicht de rol krijgen van het zwarte schaap.
De jaarlijkse energie slurpende functioneringsgesprekken
Dat jaarlijkse gesprek is een moetje waar de leidinggevende geen zin in heeft en de medewerker zenuwachtig van wordt. Uiteindelijk ontstaat er geen goed gesprek en ben je beiden blij dat het afgelopen is. Dat moet toch anders kunnen?
Dan ben je hier aan het goede adres! Bureau van Invloed helpt jullie verder met:
- Het bouwen van een succesvol en divers team dat elkaar versterkt zodat de energie ook echt naar de klant en de resultaten gaat.
- Het team de veiligheid geven om zich uit te gaan spreken en zo te werken aan vernieuwing en verbetering.
- Focus aan te brengen bij de leider en het team. We ontdekken wat het team heeft te bereiken, en wil bereiken en we maken een concreet plan om dat te realiseren. Een plan dat niet alleen in de la belandt.
- Oud zeer en gedoe een goede plek te geven zodat het niet keer op keer nog half genoemd hoeft te worden. Door het gedoe (en de winst die het gedoe oplevert) echt recht ‘in de bek’ te kijken komt er daarna weer ruimte voor ontwikkeling, frisse ideeën en nieuwe mensen die wel willen blijven.
- Onderzoeken wat er ‘in de muren zit’, aan de hand is en dit voorgoed los te maken met elkaar door structurele positieve verandering.
- Aan de slag te gaan om het normaal te maken elkaar dagelijks zowel complimenteren, erkennen als feedback geven zodat functioneringsgesprekken enkel nog op vraag hoeven plaats te vinden. En te bereiken dat het team dit het liefst met elkaar doet omdat ze gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen voor hun teamfunctioneren.
- Echte ‘team-apks’. Per kwartaal, halfjaar of jaar met het team een dag om te onderzoeken waar ze staan, richting en focus aan te brengen en toffe samenwerkingsopdrachten te doen. Waardoor mensen door samen te lachen en te leren weer vol energie aan de slag kunnen daarna.