Bureau van Invloed helpt jullie het beste uit je team halen

Herken je hier iets van?

Het lijkt wel in de muren te zitten!

Je hebt al van alles geprobeerd. Training, nieuwe medewerkers aangenomen maar dezelfde destructieve patronen van ziekte en gedoe blijven zich herhalen. Je wordt er moe van en geeft de hoop bijna (want je leest dit nu wel) op. 

Iedereen is ontzettend druk maar de resultaten blijven uit

Iedereen is druk. Maar misschien wel druk met zichzelf, elkaar en het gedoe. Dat kost veel energie. En daardoor gaat niet alle energie naar de resultaten en de klant. En de doelen bestaan vooral op papier op het prikbord en in de la. Het niet halen van doelen heeft misschien zelfs impact op jullie bestaansrecht. 

 

Je hebt wel een team, maar je werkt individueel.

Je werkt ambulant of  individueel maar je wil je werk wel delen met een team om te sparren en elkaar te stutten en steunen. En je bent misschien ook wel gezamenlijk verantwoordelijk. Je werk kan dan soms eenzaam en drukkend voelen. Misschien zie je zelfs wel veel uitval en wisseling in je team daardoor?

De klant merkt onrust en wordt hier ook onrustiger door

Klanten weten dat het niet gladjes verloopt binnen het team. Ze horen het rommelen en zijn er inmiddels ook mee bezig. Misschien bemoeien ze zich er zelfs (goedbedoeld) mee. Maar dit wil je niet. Jullie imago van vakmensen en sterk team loopt schade op.

We moeten een nieuw team opzetten, maar hoe!?

Er moet een nieuw project of nieuw team op poten gezet worden. Een tijdelijk team of misschien wel een team voor jaren. Maar waar begin je en hoe zorg je dat snel alle neuzen dezelfde kant op staan? Want het werk staat al te wachten… 

 

Het blijft maar gaan over wat er niet goed gaat. Oude koeien...

Je bent helemaal klaar met oude koeien uit de sloot halen. Telkens wordt weer benoemd waar het fout is gegaan en waarom het daarom is zoals het is. En er verandert helemaal niks. Zelfs al al is de samenstelling van het team veranderd, nog blijft dit terugkomen. 

Vergaderingen zijn eindeloos... en kosten veel energie

Vergaderingen duren lang, zijn ontzettend langdradig en kosten iedereen zoveel energie. En niemand wil ervoor terugkomen waardoor je soms ook maar met de helft van het team vergadert. Mensen melden zich soms ook wel makkelijk af.. 

Er wordt geroddeld, er zijn eilandjes en zwarte schapen

‘Het is niet kwaad bedoeld’  zeggen jullie. Maar iedereen praat over elkaar.  Het is allesbehalve helpend, maar ook jij doet er misschien wel aan mee. Er zijn echt eilandjes, subteams en mensen die alleen staan- en wellicht de rol krijgen van het zwarte schaap. 

De jaarlijkse energie slurpende functioneringsgesprekken

Dat jaarlijkse gesprek is een moetje waar de leidinggevende geen zin in heeft en de medewerker zenuwachtig van wordt. Uiteindelijk ontstaat er geen goed gesprek en ben je beiden blij dat het afgelopen is. Dat moet toch anders kunnen?

Dan ben je hier aan het goede adres! Bureau van Invloed helpt jullie verder met:

‘Together, Everyone, Achieves, More’​